Onsdag

HAHA skrev detta inlägget vid lunch, glömde trycka på publiucera. Typiskt mig...

Yepp sitter och dricker en kopp te, ska alldeles snart iväg och ta i hästarna på jobbet. Passar dem idag & imorgon eftersom att Klappen är i sthlm och tävlar, håller verkligen en tumme skithårt. Hade varit fruktansvärt roligt om det gick bra denna gången också.

Ang. sadeln. Svar nej, tolgan passar inte på Lucky(vad jag kan se, men ska ta med den till en sadelutprovare på onsdag), annars hade jag ju inte köpt en ny sadel. Hade blivit ganska glad om den passar. Luckys nya sadel ligger inte an bak, och däför hamnar jag i bakvikt, det måste innebära att den är alldeles för svängd(?). Hamnar snett sa sylvana & maritta att den hamnade också, därför han blivit sne.

Jusy nu är jag väldigt kluven, tänk så har maritta & sylvana fel? Säkerligen inte, men jag vet inte vem jag kan lita på nuförtiden. :( Ska i alla fall prova liet nya sadlar i veckan, dels prova min tränares sadlar, och åka till falkenberg och prova ut där med.  Hoppas att någon passar.

Änsålänge tömkör jag Lucky i skogen, blir ett väldigt springande för min del, men jag gör allt för den lilla guldgossen. Första gången någonsin som han blev tömkörd igår, det gick bra. Som jag alltid säger "finns ingen snällare häst än Lucky, den hästen har ett hjärta av guld".

När vi fått tag i en ny sadel ska vi tillbaka till sylvana. Har redan nu hittat potensiella ersättare till amerigon. Kommer ärligt talat inte sakna den sadeln alls. Men men spelar ingen roll vad jag tycker om för sadlar egentligen, det är viktigast att de passar Lucky, men å andra sidan kan jag inte ha en sadel jag vantrivs i. Skulle aldrig köpa en globus eller claridge house sadel till exempel, usch & fy....


Ny uppdatering, haha, tömkörde Lucky idag igen, herregud vad jag sprang! Lucky körde halvsken efter att en man ville klappa honom. Lucky är väldigt rädd/skeptisk till människor(speciellt män) som han inte känner. Dagens motion, check! Ska bli intressant att se hur mammsen ska klara av Lucky när jag är i götet i helgen. Lucky ska ju gå inspänd nu i så låg form som möjligt, om mamma inte vill tömköra får hon gå med honom inspänd istället.  Fick välja mellan graman, gouge eller gummisnodd. Har använt graman hittills, funkar ganska bra. Kan ju inte påstå att Lucky är speciellt nöjd med detta inspänningsbeslutet, men men blir nog bra till slut.

Lite sadelfrossa, vill ha tillbaka min gamla cwd nuuuuu nuuuu nu.


Love Linn


Kommentarer
Postat av: Anonym

Du hamnar inte i bakvikt för att sadeln är för svängd, inte heller på sned. Däremot är vi alla mer eller mindre sneda, som i sin tur kan ge en sned häst. Har du en för svängd sadel till en för rak rygg kan den ligga och gunga på ryggen det ger ett tryck mitt på som gör att de får ont där. Jag tycker inte du ska förkasta din sadel redan, ta med den och hästen eller ta ut olika utprovare/sadelspecialister och hör vad de säger. Han kan faktiskt också ha fått problem för att denna passar bättre än den förra. Lycka till med det iaf, det är en djungel ;)

2010-10-20 @ 22:39:31
Postat av: linnea

Jasså, du ska åka till Falkenberg och prova sadel, Horsefarm då antar jag? :)

2010-10-20 @ 23:59:36
URL: http://hastliv.webblogg.se/
Postat av: Linn Skjetne

nepp jag vet, hade ju själv ingen aning om att den inte passade, men får väl se vad horsefarm säger. som jag sagt förut, anlitar andra för att jag själv INTE kan...

2010-10-21 @ 07:56:08
URL: http://linnskjetne.blogg.se/
Postat av: Josefine - hästblogg

Ja dom är lite speciella men fina, roligt att ha saker som inte alla andra har :)

2010-10-21 @ 09:12:12
URL: http://jsohlman.blogg.se/
Postat av: MALOU KASTMAN.

Vilken storlek har du på din amerigo?

måste sälja min sadel för den var tydligen för stor så letar ny, hehe. :)

2010-10-21 @ 13:03:15
URL: http://malouhenrietta.blogg.se/
Postat av: linnea

SV: Jag har provat ut sadlar både till min ponny och storhäst där och dom är mycket bra. Det är perfekt att dom har byggt ut så att man kan ta in hästen i själva butiken.Har haft både Sophie och Anna och dom är mycket duktiga båda två :)

2010-10-21 @ 16:31:18
URL: http://hastliv.webblogg.se/
Postat av: Emma

Linn gumman , om du är ute efter kunnigt folk - go to Bengts in Veberöd - Caroline där hjälpte mig att hitta sadel till Bruno - måttande och provande

Guld värda !!! (bara ett tips ;))

2010-10-21 @ 19:05:22
URL: http://ejhjumping.blogg.se/
Postat av: MALOU KASTMAN.

sv: aha, då var den precis snäppet för stor. ;)

2010-10-21 @ 22:18:15
URL: http://malouhenrietta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0