Mina hästar, liten story.

Lite info/bakgrund om mina nuvarande hästar. Fick en fråga om det för några dagar sedan så här kommer det lite fakta.

Quite Lucky:

Född 2003 e. Quite Easy ue. Lucky Light

Allting började med att jag sålde min cponny och jag och mamma började titta runt efter en storhäst. Skulle nämligen ha storhäst och dponny samtidigt. Vi kollade runt lite i ridsport och egentligen letade vi efter 6-7 eller 8åring som gått lite grand. Tyckte kanske inte att det var så smart att börja storhästlivet med en unghäst. Eftersom att man inte är någon milijonär så var alla 6,7 och 8åringar för dyra om man ville ha något bra så vi prata lite med min tränare Elina om vad hon hade. Hon hade en 5åring som hade gått 120cm som låg på cirka 120.000, jättefin och trevlig. Provred den en gång, men efter någon vecka blev den såld. Kände ändå inte att den passade mig perfekt. Vi gick upp i Elinas stall efter en träning med Radicle(min dåvarande dponny), mamma såg då en svart 4åring som hon fastnade för. Mamma frågade vad det var för någon och det var Lucky. Elina berättade att han precis kommit till dem och att han kanske inte var någon stjärna men oroligt snäll, dock bara riden ca 30-40ggr så ganska sent tagen, om man jämför med alla andra. Hade gått någon enstaka pay and jump på 70cm.

Jag provred Lucky 4-5ggr och han var som Elina sa, hur snäll som helst. Lucky hade inte varit med på något kvalitétstest eftersom att han hade löshoppat så dåligt innan testen så hans uppfödare tyckte inte att det var lönt att delta.

Efter alla provridníngar bestämde vi oss för att köpa Lucky, utan att veta vad han kostade fick vi en liten chock när han stod där för 150.000kr. Alldeles för dyrt för oss, vi lade ett lägre bud men hans uppfödare ville inte gå med på det. Helt nere fick vi helt enkelt börja leta efter en ny häst. Allt kändes så konstigt, "det var ju Lucky jag ville ha". Mamma försökte berätta att vi inte kunde köpa en häst som var så dyrt. Jag fick till slut acceptera det och vi bestämde oss för att åka och titta på en annan 4åring lite längre upp i landet. Dagen innan vi skulle åka dit hade mamma stått och hängt tvätt och plötsligt hade det slagit henne att det var den hästen vi skulle ha. Mamma och Luckys uppfödare möttes på mitten och Lucky blev min! Jag var så otroligt glad, för dagen innan hade jag sagt till mamma att jag aldrig skulle hitta en sådan häst igen.

På veterinärbesiktningen hade hans uppfödare sagt att Lucky kanske skulle kunna bli en hyfsad fälttävlanshäst. Tror han fick lite fel.

Carlito:

Född 2005 e. Cagliostro ue. Minotauros RP 114

Phiis är vår egen "lilla" uppfödning, allt började med att mamma såg en annons på ett avelssto e. Minotauros RP 114. Mamma blev intresserad hur hon såg ut eftersom att jag hade en cponny efter Minotauros redan. Vi åkte och tittade på Minette som hon hette, vi som egentligen inte skulle ha någon mer häst bestämde oss på plats och vi fick köpa Minette till ett billigt pris med Phiis i magen. Nu i efterhand tänkte vi nog inte efter helt, Cagliostro är ju en riktigt tuff hingst och har lämnat många tuffa avkommor. Menmen så blev det i alla fall, Phiis föddes den 8maj på fredsdagen, därav hans namn. Phiis=Peace. Phiis var ganska hemsk som hingst, med andra ord fruktansvärd... Låter hemskt men så var det, han slet sig titt som tätt och sprang till skogs själv, visst han kom alltid tilbaka men roligt var det inte. När Phiis precis hade fyllt 10månader var han ÄNTLIGEN "mogen" att kastreras. Vi hade hoppats på att han skulle blir normal efter kastreringen men ikke. Han bet, sparkades, nockades, ja allt. Att han bet var det största problemet. Mamma kom blåslagen till jobb och jag likadan till skolan. En dag när jag släppt ut Phiis i hagen vänder han sig om och hugger mig i kinden, det var en av alla gånger.

Phiis har varit lite av en otursfågel med, han har hoppat in i stenmurar och haft allvarliga sårskador, haft lösa benbitar i både kotor och haser, skadat dig i släpet och nu senast rivit sig i ögat. Det har alltid varit något men nu hoppas jag att det är över. Jag vill inget annat än att han ska bli frisk. I höstas påbörjade vi inridning av Phiis, det var så efterlängtat och de känns ganska fantastiskt att han är ridbar nu. Hoppas bara att han håller.

Namnet Carlito fick han från sommarlåten Carlito.

First Fellow:

Född 2005 e. For Feeling ue. Hills Double xx

Under Falsterbo för två år sedan träffade jag och Mamma vår "höbonde" Gunilla och hon frågade om jag inte kunde rida hennes 3åring. Javisst sa jag och nappade på erbjudandet direkt. Under hösten 2008 flyttade Fellow in på Skånegården. Allt med felloe har varit mycket upp och ner, alltså mycket mot- och medgångar. Har inte så mycket fakta om felloe egentligen, vet inte hur det kom dig att han fick For Feeling till pappa eller ngt. Men hans mamma har gått MSV A dressyr och det är kanske därför han är så bra på dressyr utan någon som helst träning. Fellow står hos mig för försäljning och ni ser ju hur bra det gått haha. Han har varit här två år i aug. Det beror på en del olika faktorer. Har haft en fälttävlansryttare som tittat på honom, men det blev inget till slut även om han var suuuuuperintresserad. Sedan dess har han inte varit ute på annons, men han är fortfarande till salu.



Underbara Phiis, som numera är riktigt gooooo!


Hoppas ni gillade det ni läste, love Linn

Kommentarer
Postat av: Magda!

i vilken prisklass ligger fellow och till vilken ringer man om man är intresserad? mvh magda

2010-03-23 @ 09:10:42
Postat av: Linn Skjetne

svarar i ett inlägg.

2010-03-23 @ 09:35:43
URL: http://linnskjetne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0